Alle kan bli Lucia

ALLE KAN BLI LUCIA: Gründer og stylist Bente Halstensen har gjennom sitt treningsprogram «Go for Lucia» bidratt til at Lucia-mangfoldet har vokst i norske skoler. Her deler hun sine beste triks med foreldre som ønsker å se sitt barn i Lucia-rollen.

Å være Lucia er noe de aller fleste jenter drømmer om, men som desverre blir realitet for bare noen få. Bente Halstensen er mor til to små jenter som opplevde nettopp dette, og tenkte at her må noe gjøres. Alle kan jo bli Lucia, men hvordan? Etter flere år som modell hadde Bente bred erfaring med å gå på catwalken, og etter hvert som hun ble stylist, samlet hun mange gode råd og tips om hvordan å se bra ut. Det hele begynte med at hun skolerte sine to døtre som begge hadde en drøm om å være Lucia men som aldri hadde fått muligheten. Gjennom 10 uker med hardtrening frem mot jul, jobbet hun intensivt med sine to barn, og det resulterte i at begge døtrene ble valgt til å være Lucia. Så slo tanken henne plutselig; hva om jeg deler min kunnskap slik at andre barn kan få oppfylt sin drøm om å være Lucia? Og det ble starten på Bente sin «Go for Lucia» skole.

-Jeg hadde lyst til å dele min erfaring og hjelpe barn med å oppfylle sin drøm om å være Lucia, sier Bente. Vi er på besøk hos Bredvatn Skole i Buskerud hvor Bente holder kurs for fremtidige Lucia-jenter. Her kan de lære det som trengs for å bli den perfekte Lucia.

-Jeg har drømt om å være Lucia siden jeg var 3 år, sier 10-år gamle Cecilie. Cecilie er en av jentene på Bentes Lucia-skole, og i dag er det styling som står på plakaten. I dag skal de lære seg alt de trenger å vite om hår, sminke, og noen tips og triks som Bente har lært oppgjennom årene. –Vaselin på tennene er et must jenter, sier Bente. Alle modeller og missedronninger bruker vaselin på tennene for å få et skinnende smil og for at leppestiften ikke skal smitte over på tennene og misfarge de. Men sminke på så små jenter?, spør vi. Bente forteller oss at sminke er viktig, selv på små jenter, og spesielt på de som ikke er naturlige skjønnheter. –De som er veldig pene i utgangspunktet, trenger ikke mye sminke. Bare litt rouge i kinnene og falske øyenvipper, og kanskje litt fake tan, sier Bente. Mens andre jenter får full pakke med foundation, øyenskygge, leppestifte, i tillegg til fake tan, falske øyenvipper og rouge.

-Mange velger i tillegg å bleike håret, selv om det ikke er et krav, sier Bente.

–Lucia er som kjent lyshåret, og mange av barna er mørkhåret. De som velger å bleike håret har en bedre sjanse til å bli Lucia enn de som ikke gjøre det. Men vi setter ikke noe krav til det, sier Bente.

Vi får se barna bli stylet etter alle kunstens regler, og vi må innrømme at de ser ut som Lucia alle sammen. Vi ønsker de lykke til, og håper at dette kurset gjør at de får oppfylt drømmen om å være Lucia.

-Vi kan ikke garantere at de som tar dette kurset blir Lucia, men over 90% av de som har tatt dette kurset har blitt Lucia innen 2 år etter de har fullført kurset, sier Bente med et smil

Dersom du ønsker at ditt barn skal bli Lucia, kan du kontakte Bente direkte på facebook eller LinkdIn.