Veldedighet – Hva gir deg mest kred?

Veldedighet er et tema det blir satt mye fokus på, spesielt rundt juletider. Ved å hjelpe eller gjøre noe for andre, eller i det minste få det til å se ut som at du gjør noe for andre, kan du få masse kred. Men det er viktig å velge riktig veldedighet for å kunne utnytte dette maksimalt, og her skal du få noen tips og råd til hvordan du kan få mest mulig kred.

Det absolutt enkleste du kan gjøre, er å donere klær og andre ting du ikke har bruk for, til veldedighet. Dette gir deg en god mulighet til å få ryddet i klesskapet, eller boden, kvitte deg med ting du ikke trenger lengre (eller klær som har gått av moten), og samtidig gjøre plass til nye innkjøp. I tillegg vil du fremstå som godhjertet og medmenneskelig. For å få maksimalt med kred for dette, er det viktig at det dokumenteres, gjerne via instagram eller andre sosiale medier, og at du donerer personlig. Du kan for eksempel fylle en liten sekk med varme klær og finne en uteligger eller lignende og donere dette til han eller henne. Da er det vitkig at du får denne personens tragiske historie, slik at du kan dele dette når du legger ut dine bilder på sosiale media. Du vil få mye kred om du gjør dette selv, men dersom du ikke gidder (du har sikkert langt viktigere ting å gjøre), kan du sende Au Pairen eller andre som jobber for deg. Du kan enkelt få det til å virke som at du har gjort alt dette selv, men husk da at ingen andre enn den du har donert til er med i bildene.

En sak som har blitt satt mye fokus på i mediene i det siste, er barnefamilier som ikke har råd til å feire jul eller kjøpe julegaver. Her kan du score mange poeng og få masse kred, og det er flere måter å gjøre det på. Det du vil få mest kred for, er dersom du inviterer en av disse fattige familiene hjem til deg til jul. Du trenger ikke nødvendigvis ha de til middag på julaften, men du kan invitere dem på julelunsj for eksempel. De kommer til å bli ekstremt takknemlige uansett, for de får jo tross alt lov til å komme på besøk til et vakkert hjem og får servert deilig og dyr mat. Sett frem et koldtbord, det er enkelt å bestille og få levert, så slipper du ekstra stress, og husk roastbiffen, den er en delikatesse for fattigfolk! Sørg også for å ha noen gaver til barna, det vil gi deg ekstra kred. Vi trenger vel ikke å minne deg på at alt dette må dokumenteres med bilder og poster på soiale media. Hva er vel vitsen med veldedighet om du ikke kan få masse skryt fra andre?

Dersom du ikke ønsker å ha noen hjem til deg, kan du for eksempel leke «julenisse». Med det mener vi at du kan finne noen fattige familier i ditt nærområde, og dra hjem til de med poser med mat og gaver. På denne måten kan du hjelpe flere, og det vil gi deg mye kred. Du kan sende Au Pairen eller andre ansatte, men vi anbefaler at du gjør det selv. Rundt juletider har avisene en tendens til å skrive mange goodwill-saker, så dersom en av familiene velger å gå til media, som takknemlige fattige folk har en tendens til å gjøre, er det viktig at du kan ta all kred.