Jul i sosiale medier – hvordan se bra ut

Alle vet at det spiller ingen rolle hvordan du egentlig har det, så lenge du fremstår perfekt i sosiale medier. Dette gjelder selvsagt også i julen, og selv om dette kan være en stressende tid med sutrende barn, kravstore svigermødre, og en mann som gir blanke, er det viktig at dette ikke kommer frem i sosiale medier. Det kan derfor være lurt å legge fra seg telefonen mot slutten av dagen, når du er helt utslitt, har drukket litt for mye champis, og hele familien går deg på nervene.

Det tipset vi har fått mest respons på, og som de aller fleste benytter seg av, er å ta bilder og poste på sosiale medier på begynnelsen av dagen. Ta bilde av bordet etter at det er dekket og klart, men før alle har satt seg for å spise for da kan det fort bli mye gris, spesielt om du har barn ved bordet. Ta bilder av barna med en gang de har skiftet klær og ser nypyntet og pene ut, de blir fort skitne og klærne blir fort rynkete, og så har de en tendens til å bli sure og snørrete utover dagen, og det vil man ikke ha bilde av. Ta bilde av familien foran juletreet så snart alle er samlet. Da er svigermor som oftest i best humør og onkel Roar har ikke fått i seg for mye alkohol enda. Det kommer ikke til å ta lang tid før svigermor finner noe å klage på, og da går det bare en vei etter det.

Når det gjelder å ta bilde av juletreet og gaveutdelingen, har vi noen små tips til deg. For det første er det lurt å legge alle gavene foran treet, og ikke rundt og bak som mange gjør for å spare plass, selv om det da kan bli mindre plass i stuen. På denne måten får du vist frem at det bugner over med gaver under juletreet, noe som betyr at dere er både generøse og vellykkede. Når det er tid for gaveutdeling, er det viktig å ta bilde av de store og dyre gavene. Du bør la barna åpne disse først, slik at de ikke må gå igjennom hundre par sokker og andre gaver de ikke har noe interesse av. Da blir de fort grinete, og det tar seg dårlig ut på sosiale medier. Derfor lar du de åpne de beste gavene først, slik at de er i best mulig humør. Se gjerne våre tips og råd om Hvordan få barnet til å se takknemlig ut.

Det er også viktig at du tar bilder av deg selv. Dette er tross alt en av de gangene i året hvor du virkelig kan gå «all out», både når det gjelder sminke, hår, og antrekk. Vi anbefaler at du får en stylist og make-up artist til å komme hjem til deg, for på denne måten sparer du mye tid og stress. Når du er ferdig stylet og har fått på finklærne, bør du ta bilder med en gang, for dette er tidspunktet hvor du føler deg mest fresh og opplagt. Dersom du er gift, eller har en partner, bør du få tatt noen bilder av dere sammen, gjerne foran juletreet. Det er viktig å fremstå som lykkelige, også i julen, så ta noen bilder sammen så fort dere har fått på dere finstasen.

Det fins en rekke filter på Instagram og Snapchat som er gode å ha, og de fleste har sine favorittfilter allerede. Dersom du ikke har det, anbefaler vi at du tar en titt på topplistene på Instagram eller Snapchat. Og for all del, ikke legg ut bilder uten filter!