JEG GLEDER MEG TIL Å GLEDE MEG

Det er forventning i lufta. Det er bare noen dager til jul. Og av en eller annen grunn så har jeg skyhøye forventninger. Som regel syns jeg julen bare er en endeløst uke med stress, men denne julen er annerledes.

For denne julen skal jeg feire med ny mann, i et nytt hus på Oslos beste vestkant. Sikkert ingen stor greie for mange av dere, men for meg er det det. Jeg er nemlig født og oppvokst på Tøyen. Det var lite luksus i barndommen, og det har ikke vært mye luksus etter jeg flyttet for meg selv. Men så, på våren i år, fant jeg meg en rik mann, hurra! Endelig fant jeg det jeg har lett etter i så mange år. Og nå gleder jeg meg til en jul i et flott hus, med en flott mann.

Jeg har aldri fått dyre gaver, verken til bursdag eller til jul. Det fineste jeg noensinne har fått, var et lite sølvkjede fra min bestemor da jeg ble konfirmert. Denne julen har jeg ønsket meg en Gucci bag, solbriller fra Prada, noen smykker, og en pelskåpe. For mange er nok dette helt vanlige gaver, men for meg er dette en big deal. Jeg gleder meg til å se pakkene under treet på julaften, for jeg har ingen anelse om hva min mann faktisk har kjøpt. Kanskje han kommer til å overraske meg med noe helt annet? Jeg vet ihvertfall at denne julen kommer til å bli helt spesiell, og det gleder jeg meg til.

Jeg gleder meg også til å dekke bordet og ønske gjestene våre velkomne på julaften. Min mann har invitert en ganske så høytstående og respektert advokat, en up-and-coming Høyre politiker, og en forretningskollega fra Bygdøy. I tillegg kommer hyttenaboene våre fra Tjøme. En bedre samling med mennesker fra den øvre middelklassen skal du lete lenge etter. Jeg har kjøpt meg en ny kjole fra Vera Wang, som jeg håper vil gi meg mange komplimenter. Vi har fått inn en interiørstylist som skal se til at alt ser perfekt ut, og på kjøkkenet har vi en kokk som kan skryte av å ha flere Michelin-stjerner. Alt ligger til rette for en perfekt kveld, og jeg gleder meg.

Mange syns at julen skal handle om familie og tradisjoner, men det syns ikke jeg. Dette er virkelig tiden for å bygge nettverk, vise frem hvor perfekt man har det og skaffe seg et navn. Derfor har vi ikke invitert noen med barn. De bare ødelegger den gode stemningen, de søler og griser ved matbordet, de bråker så fælt når de skal åpne pakker, og de blir sure og grinete på kvelden. Nei takk, sier jeg, jeg vil heller kose meg med voksne mennesker og med et glass champagne eller to. Min mann må jobbe på julaften, som så mange andre, men han er hjemme til middag, og da skal vi kose oss med våre gjester. Jeg gleder meg til å se hans reaksjon når han åpner sine gaver fra meg. Jeg har kjøpt han en klokke fra Armani, en sigarjakke fra Marc Jacobs, og en kjempedyr flaske whiskey fra Skottland. Men jeg må innrømme at jeg gleder meg mest til å se hva han har kjøpt til meg. Uansett, jeg vet at dette virkelig blir en perfekt jul, den mest perfekte jeg noensinne har opplevd. Uansett hva du skal i julen, så håper jeg du får en fantastisk flott jul også. Men jeg tviler på at den blir like perfekt som min. Jeg gleder meg! God jul alle sammen.