VIL SKAPE «WHITE CHRISTMAS» FOR ALLE

For å sikre at alle skal ha mulighet til å oppleve en fantastisk jul med snødekte hager og god julestemning, har Eivind Jensen etablert firmaet Julesnø.

Eivind Jensen, trebarnsfar og tidligere snekker, fikk ideen om «Julesnø» etter flere snøfrie julekvelder med barna. Ikke kunne de se spor etter nissen i snøen og ikke fikk de mye julestemning av gråe og snøfrie gater heller. Barna til Eivind syns dette var trist, og Eivind og kona kunne ikke nekte for at snø hadde gjort julen adskillig mye bedre. Da Eivind besøkte USA i forbindelse med jobb, kom han over et firma som tilbydde «White Christmas», og da tenkte Eivind at dette må det da kunne være et marked for i Norge også. Han tok kontakt med produsenten og fikk enerett på produktet i Norge. Nå nyter Eivind stor suksess med firmaet sitt, og kan denne julen feire 3 år på markedet.

-Det er skikkelig kjipt å feire jul uten at det er snø ute, og spesielt for barna, sier Eivind. «Julesnø» kan man nå bestille i både store og små mengder, men man må være tidlig ute for det blir raskt utsolgt.

-Vi tar inn mer og mer «Julesnø» for hvert år, men vi går alltid tom, sier Eivind med et smil. Nordmenn over hele landet har visst virkelig fått øynene opp for Eivinds produkt, og det blir det penger i lommen av. I fjor omsatte han «Julesnø» for over 3 millioner norske kroner, og hadde et overskudd på vel en million. Det er god betaling for en måneds arbeid. –Ja, det blir nesten slik at jeg håper denne globale oppvarmingen bare fortsetter, sier Eivind. Lite snø er godt for businessen!

«Julesnø» kan man få i flere ulike mengder, fra litt som man kan ha rundt vinduene, til mengder som dekker en fotballbane. Det er mange som bestiller nok til å dekke hele hagen, blir vi fortalt. Men hvordan fungerer dette? Spesialproduserte «snøkanoner» skyter ut denne spesielle julesnøen slik at det legge seg slik vanlig snø ville ha gjort. Selve «Julesnøen» blir produsert i Kina, men Eivind vil ikke avsløre hva den egentlig består av.

-Nei, det får være min lille hemmelighet, smiler Eivind. Men selv om «snøen» både ser og kjennes ekte ut, advarer han mot å spise den. Man kan veldig fort havne på akutten dersom man spiser «Julesnøen», så det kan være lurt å passe på barna, og kanskje spesielt de minste.

-Vi har fått noen klager der barn har spist snøen og blitt syke, sier Eivind. Selv om det står veldig tydelig på forpakningen at man ikke skal spise snøen, er det likevel noen som gjør det. Alle som bestiller «Julesnø», får også en epost der det med uthevet skrift står at man ikke skal spise snøen. Noen har faktisk blitt så syke at de har havnet på akutten.

-Jeg kan ikke være ansvarlig for det. Vi har opplyst godt om at snøen ikke må spises, så det er ikke min feil at folk overser vår advarsel, sier Eivind bryskt.

Nå ser Eivind frem til en ny og hektisk juleperiode, og håper salget øker fra i fjor. Det har økt hvert år siden starten, så alt ligger til rette for nye rekorder. Dersom du ønsker en «White Christmas» og vil bestille julesnø fra Eivind, kan du gjøre det ved å gå på hans hjemmesider eller via sosiale medier som Facebook eller Twitter. Men husk nå for Guds skyld; ikke spis snøen!